Workshops

Anjeliek Blaauw combineert het kunstenaarschap met lesgeven. Ze heeft de kunstacademie in Kampen gedaan en is afgestudeerd voor de vakstudie beeldhouwen en de eerste graads lerarenopleiding handenarbeid. Sinds 2001 geeft ze les aan volwassenen in boetseren en beeldhouwen. Momenteel bij KWA, een vereniging voor vrijetijdskunstenaars in Arnhem, zie www.kwa-vtk.nl

WORKSHOPS OP ZATERDAGEN IN EIGEN ATELIER

Door het jaar heen geeft Anjeliek op enkele zaterdagen workshops in haar atelier bij huis. Ze woont en werkt in de Achterhoek, 1,5 km ten zuiden van boekenstadje Bredevoort, tussen Aalten en Winterswijk.
Tijdens deze dagen kun je beeldhouwen in zachtere steensoorten. Er wordt handmatig gewerkt, geen lawaai van machines!
De dagen beginnen om 9.30 en eindigen om 16.00 uur. Je kunt je voor 1 of meerdere zaterdagen opgeven, kosten zijn E 35,- per dag.

DRIE-DAAGSE WORKSHOP BEELDHOUWEN IN STEEN

Deze workshops worden gehouden in het gebouw van de KWA in Arnhem en in het atelier bij huis. De dagen van de workshop beginnen om 10.00 uur en eindigen om 17.00 uur. De kosten voor een drie-daagse workshop zijn E 135,-

Voor het beeldhouwen heb je geen ervaring nodig. Aan nieuwe cursisten wordt er uitleg gegeven over de steensoorten en de techniek van het hakken, raspen en polijsten. Anjeliek begeleidt je verder persoonlijk en kan je ook op gang helpen als je niet zo goed weet wat je wilt maken.

Werktafels en gereedschappen zijn aanwezig, maar eigen gereedschappen meebrengen kan handig zijn. Je kunt tijdens de workshop een steen kopen, er zijn verschillende zachte steensoorten zoals speksteen, albast en serpentijn. De prijs van de steen is vanaf 2,70 per kilo afhankelijk van de steensoort.

Voor meer informatie en data kun je vrijblijvend mailen naar anjeliek@alblaauw.com of bellen naar 06-12876955